Készülékvásárlási tanácsok

Egy hallókészülék megvásárlása fontos döntés, mellyel jelentősen növelhetjük életminőségünket és biztonságérzetünket. Fontos, hogy szánjon elegendő időt az Önnek megfelelő készülék megtalálására. A hallókészüléket viselők közel fele úgy gondolja, sokkal korábban kellett volna elkezdenie hallókészüléket használni, közel 70%-uk pedig ma már nem tudna meglenni hallássegítője nélkül.

Mindannyiunk hallása egyedi, éppen ezért előfordulhat, hogy a hirdetésekben megjelenő, akciós áron kínált készülék az Ön számára nem lesz megfelelő. Egy hallókészülék csak akkor képes optimális segítséget nyújtani, ha az kifejezetten az Ön hallásproblémáját, anatómiai sajátosságait és személyes igényeit figyelembe véve lett kiválasztva és beállítva.

A hallásvizsgálat után részletesen elmagyarázzuk Önnek a hallásvizsgálatok során kapott eredményeket és bemutatjuk hallásproblémájának megfelelő valamennyi készülék típust. Továbbá felvázoljuk, hogy milyen kiegészítő termékekkel növelhető meg a hallókészülékek teljesítménye, milyen lehetőségek kínálkoznak a későbbi fenntartási költségeinek csökkentésére (pl. kiterjesztett garancia).

  • Szánjon elegendő időt arra, hogy közösen megtaláljuk a tökéletes beállítást, mert a nem megfelelően illeszkedő, sípoló, zúgó készülékek sok kényelmetlenséget okozhat.

Egyeztetjük, hogy pontosan mennyi ideig használhatja próbaviselésre a kiadott készüléket. Több típust is kipróbálhat, legyen a döntés megfontolt, hiszen 6 évre választunk magunknak hallássegítőt, és nem mindegy, hogy ez alatt az időszak alatt mennyire boldogan és elégedetten viseljük azt. Mindenre van megoldás. Ehhez persze elhatározásra is szükség van, mi itt vagyunk, segítünk.

  • Közölje hozzátartozóival és ismerőseivel, hogy hallókészüléket hord és már nincs szüksége a hangos beszédre!